FAQ

Rijden & onderhoud

Waar kan ik een proefrit maken in de Rocks-e?

De Rocks-e is te zien bij geselecteerde Opel verkooppunten in Nederland, waar je de mogelijkheid hebt om er een proefrit mee te maken. Waarom niet meteen een afspraak maken?

Wie mag er in nederland in de Rocks-e rijden?

Als je in het bezit bent van een geldig auto- of motorrijbewijs, mag je met de Rocks-e rijden. Ook jongeren vanaf 16 jaar met een rijbewijs klasse AM mogen in Nederland in de Rocks-e rijden. 

Mag ik met mijn Rocks-e op de snelweg rijden?

Nee, het is in Nederland niet toegestaan om met de Rocks-e op de snelweg te rijden.

Waar vind ik de gebruikshandleiding van mijn Rocks-e?

De gebruikshandleiding van de Rocks-e is via onderstaande link te downloaden.

Moet ik mijn Rocks-e verzekeren? En welke verzekering heb ik dan nodig?

Zodra er met het voertuig op de openbare weg wordt gereden, is een kentekenplaat verplicht. Deze kentekenplaat is 1 jaar geldig , waarna de kentekenplaat vernieuwd moet worden door ondertekening van een nieuw verzekeringscontract en vervanging van de verzekeringsplaat op de Rocks-e.

Hoe rijdt de Rocks-e?

De Rocks-e wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke automatische versnellingsbak: vooruit, neutraal voor parkeren en achteruit. Het gas- en rempedaal moet op de gebruikelijke manier met de rechtervoet worden bediend. Hierdoor kunt je je volledig concentreren op het verkeer en dus veilig rijden.

Wat is het vermogen van de Rocks-e?

De Rocks-e heeft een nominaal continu vermogen van 6kW. Dit is voldoende om de maximale snelheid van 45 km/u te rijden en is mede bepalend voor het feit dat de Rocks-e vanaf 16 jaar in Nederland gereden mag worden. Het maximale vermogen van de Rocks-e is 9kW, wat de Rocks-e gebruikt om snel maar veilig te accelereren - dus nog meer rijplezier voor jou!

Moet de Rocks-e regelmatig onderhouden worden bij de Opel werkplaats?

Nee, de Rocks-e is niet onderworpen aan een algemene keuring, aangezien de Rocks-e officieel geclassificeerd is als een licht motorvoertuig.

Hoe zit het met de garantie van de Rocks-e en de batterij?

De Rocks-e heeft een fabrieksgarantie van twee jaar zonder kilometerbeperking en de batterij wordt gedekt door de garantie van drie jaar en 40.000 km.

Hoe veilig is de Rocks-e?

De Rocks-e heeft een stevige afgesloten bestuurderscabine, die meer comfort en veiligheid biedt in vergelijking met tweewielers. De stoelen zijn voorzien van een 3-punts veiligheidsgordel. Door zijn structuur biedt de stevige stalen buisconstructie een veilige ruimte voor de inzittenden die bestand is tegen een impact tot 45 km/u.

 

De hoge zitpositie en het grote glasoppervlak zorgen voor een perfect zicht op de weg en de omgeving.

Kan er een kinderstoel in de Rocks-e geplaatst worden?

Een kinderzitje kan eenvoudig op de voorpassagiersstoel worden geplaatst, aangezien de Rocks-e is uitgerust met een volledige 3-punts veiligheidsgordel. Bovendien maken de grote deuren en de verspringende, naar voren gerichte passagiersstoel het gemakkelijker om een kind vast te zetten. Er is echter geen ISOFIX-bevestiging voor kinderzitjes geïnstalleerd.

Kan ik ook in de winter in de Rocks-e rijden?

Ja, de Rocks-e biedt comfort en bescherming tegen wind en regen. Dankzij de gesloten cabine en elektrische verwarming kan het interieur verwarmd worden bij koude weersomstandigheden. In vergelijking met tweewielers biedt de Rocks-e meer comfort en veiligheid in de winter.

Heeft de buitentemperatuur invloed op het vermogen en actieradius van de Rocks-e?

In bijna alle echte rijomstandigheden is er geen vermindering van de prestaties. Bij buitentemperaturen boven -10 °C is er geen limiet aan de topsnelheid, zolang de batterij meer dan 35% lading heeft. Bij omgevingstemperaturen onder de -10 °C is de maximumsnelheid van de Rocks-e beperkt tot 25 km/u als de resterende batterijlading meer dan 35% bedraagt. Er kan echter een lichte daling van de topsnelheid optreden wanneer de resterende batterijlading laag is in combinatie met lage batterijtemperaturen. Als de buitentemperatuur bijvoorbeeld lager is dan 5 °C en de resterende batterijlading tussen 15% en 20%, is de maximumsnelheid van de Rocks-e beperkt tot 30 km/u.

 

Onderstaande tabel geeft hiervoor een indicatie.

Kan ik mijn smartphone gebruiken om verbinding te maken met de Rocks-e?

Smartphones kunnen veilig op het dashboard worden geplaatst met behulp van de telefoonhouder. Met een ConnectBox (standaard op TEKNO en KLUB-uitvoering) kun je communiceren met de Rocks-e via de myOpel app.

Kan de Rocks-e een aanhanger trekken? Of een fietsendrager?

De Rocks-e is vanaf het begin ontworpen om extreem licht en efficiënt te zijn. Om deze reden mag je niets met de Rocks-e slepen/trekken, omdat dit de afmetingen en het gewicht zou vergroten en de efficiëntie van het voertuig drastisch zou verminderen.

Wat te doen bij pech onderweg?

Het is altijd vervelend om met pech langs de kant van de weg te staan. In de myOpel app vind je alle informatie zoals bijvoorbeeld een telefoonnummer voor een situatie zoals deze.