Feyenoord-spelers en BN'ers leren samen reanimeren.



Inge de Bruijn, Jan Marijnissen en 19 andere BN'ers hebben vandaag in de Kuip, samen met de selectie en staf van Feyenoord, geleerd te reanimeren. De Hartstichting, Opel en Feyenoord zijn blij met de enthousiaste deelname aan de training. Doel van de training is om de behoefte aan meer burgerhulpverleners in Nederland te onderstrepen. Er zijn meer burgerhulpverleners nodig om van Nederland een 6-minutenzone te maken, zodat iedereen op tijd gereanimeerd kan worden bij een hartstilstand.

De reanimatietraining is onderdeel van de samenwerking tussen Opel, Feyenoord en de Hartstichting die vorig jaar van start ging.

2500 levens per jaar redden
Elke dag overlijden er in Nederland buiten het ziekenhuis 35 mensen aan een hartstilstand. Reanimatie binnen zes minuten vergroot de kans op overleving. Reanimatie binnen zes minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Om in héél Nederland binnen zes minuten tot reanimatie over te kunnen gaan zijn in totaal bijna 200.000 mensen nodig die kunnen reanimeren. Zij dienen geregistreerd te staan in een centraal oproepsysteem. Met genoeg burgerhulpverleners kunnen 2.500 levens per jaar - dat zijn er zes per dag - gered worden. Op dit moment telt Nederland ruim 90.000 vrijwillige hulpverleners.

Inge de Bruijn was een van deelnemers: "Super om zo'n training te doen! Ik hoop dat het nooit nodig is, maar als dat het geval is weet ik hoe ik een leven kan redden. Ik hoop dat meer mensen gaan leren reanimeren en zich als burgerhulpverlener aanmelden bij het centrale oproepsysteem."